Jasper Guldemond Pragmatiek-3-HEADER

AGILE WERKEN

“Agile werken betekent flexibel zijn, minder risico lopen en klanten optimaal bedienen. Hoe? Door de teams binnen uw organisatie in staat te stellen zelfstandig klantwensen te realiseren. Daardoor kan uw bedrijf moeiteloos meebewegen met de wereld om u heen. Scrum is een bekend framework van agile werken, net als Kanban. Beiden maken processen transparant en stellen mensen in staat om hun eigen verantwoordelijkheden te nemen. Mensen in een agile organisatie leren door te doen en boeken succes door telkens overzichtelijke stappen te zetten. Eenmaal agile? Dan is uw organisatie in staat om moeiteloos mee te bewegen met zijn omgeving en kan het iedere klantvraag aan.

 

De letterlijke vertaling van agile is ‘behendig’ of ‘vlug’. Beide vertalingen kloppen. Een bedrijf dat agile werken heeft geïntegreerd, is flexibel en daardoor in staat om behendig te werken en vlug te reageren op feedback en veranderingen. Onder andere Google en Spotify werken op deze manier.

 

Het resultaat? Minder vergaderen en overleggen, minder afhankelijkheid van anderen, minder overdrachten en dus snel schakelen en inspelen op (veranderende) klantbehoeften. Die manier van werken is om meerdere redenen een verademing voor veel organisaties. Het zorgt voor snelheid en flexibiliteit. Dit beperkt (financiële) risico’s en zorgt ervoor dat u dichtbij de klantvraag blijft.”

4 REDENEN VOOR AGILE WERKEN

Flexibel

De Agile teams werken in overzichtelijke stappen. Daardoor maken zij uw bedrijf super wendbaar en in staat om snel te schakelen. Een groot goed in een wereld die continue in beweging is.

Besparen

Door de feedback momenten verkleint u de kans op (grote) missers, waarmee u de risico’s van een klus beperkt. Bovendien bespaart u door de efficiënte manier van werken op overheadkosten.

Leuk

Agile werken is super efficiënt, en ook nog eens heel leuk. Mensen leren snel, voelen wat het betekent om zelf verantwoordelijkheid te nemen en gaan super snel op het doel af. Agile werken zorgt voor teamspirit.

Futureproof

De transitie naar een agile organisatie is de laatste transitie die u hoeft te doen als organisatie. Zodra een bedrijf agile is, is het in staat om zich constant aan te passen aan de veranderende wereld.

Meer te weten komen over agile werken? Kijk dan onderstaande TED talk van Jeff Sutherland, mede grondlegger van scrum en mede ontwikkelaar van het agile manifesto. In deze talk ‘the art of doing twice as much in half the time’ vertelt hij over zijn tocht naar agility. Hij doet hierbij onder ander een Nederlandse school aan.